Når man ser en fiskekutter glide stille ud i fjorden ved Kellybegs på Irlands vestkyst med kurs mod sildestimerne i det uendelige Atlanterhav - eller nyder det smukke syn af morgendisen hen over den store Loch Lomond i Skotland - så har man lidt af den stemning som McGuinness søger at skabe med traditionelle instrumenter som harmonika, guitar, mandolin, banjo og fløjte kombineret med keyboards og trommer - oveni krydret med velklingende sang og kor.


Det traditionelle repertoire af irske og skotske sange er ydmygt behandlet og arrangeret i rytmiske og smukke opsætninger.


McGuinness er en konstellation af musikere som alle bærer glæden ved at spille den irske og skotske folkemusik. En musikgenre som er elsket verden over, og som vi vendelboer blandt andet er kommet til at elske på grund af de lokale Gyldne Løver.


Egnen er fuld af gode musikere og McGuinness har helt fra begyndelsen været en solid blanding af både garvede musikere med mange års optræden på bagen og unge fremadstormende talenter, som med stor entusiasme har kastet sig over den irske og skotske musiktradition.


McGuinness nuværende besætning er: Henning Frederiksen på harmonika, Henrik Wolsing på smuk tenor, Morten Krag på trommer, Lasse Hansen på guitar, Sune Christiansen på fløjte, banjo og mandolin og Lars Rønne på keyboards.


Sammen har de, med tydelige tråde til folk-rock og kombineret med kærligheden til den traditionelle folkemusik, fået skabt et univers der gør, at ikke kun dem med halm i træskoene kan nyde musikken.

Read the biography in English

logo mcguinness
-